Ga naar de inhoud

Over

Aangenaam!

Over Natuur met Youri

Om als vlogger en videomaker de groene sector te kunnen helpen met het vertellen van verhalen over de natuur, ben ik in 2021 gestart met mijn bedrijf 'Natuur met Youri'. Met 'Natuur met Youri' wil ik een bijdrage leveren aan het het draagvlak voor natuur, natuurbeheer en de beleving van natuur. Zo wil ik meewerken aan het creëren van betrokkenheid bij de natuur en betere bescherming van de natuur.

Over mij

Opgegroeid aan het bos was ik altijd buiten te vinden. Daar liet ik me als klein kind al verwonderen door alle mooie dieren die er in de natuur te vinden waren. En daar is na al die jaren nog steeds niks in veranderd.

Nu trek ik er nog steeds graag op uit, op zoek naar al het moois wat de (Nederlandse) natuur te bieden heeft. Zolang het maar vliegt, kruipt, loopt of zwemt vind ik het schitterend! Wat ik meemaak tijdens mijn avonturen in de natuur deel ik graag met je via mijn vlog, blog en social media. Zo laat ik zo veel mogelijk mensen online meegenieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Door te laten zien wat voor moois er allemaal te zien is, hoop ik je te laten zien dat we ook in Nederland hele mooie natuur hebben. Natuur die het verdient om gewaardeerd én beschermd te worden. Nederland is prachtig, met heel diverse landschappen, plant- en dierensoorten. Maar helaas gaat het niet met alle landschappen en soorten goed. Door te laten zien wat voor moois er allemaal te vinden is hoop ik dat anderen, net als ik, helemaal enthousiast worden van natuur!

 

In het kort:

Naam: Youri Jongkoen
Leeftijd: 33
Ik woon in: Leusden (Utr)
Studeerde: Bos- en Natuurbeheer aan Wageningen University
Lievelingsdier: Beer
Lievelingsvogel: Zwarte Specht
Favoriete natuurgebied(en): Veluwezoom NP, Planken Wambuis, Landgoed Den Treek.

2 reacties op “Over”

 1. Hoi Youri,
  Sinds kort volg ik met veel plezier je vlogs, erg leuk gebracht en schitterende opnames.
  Zelf heb ik mijn foto/film hobby weer opgepakt en heb een handzame camera gekocht zodat ik niet altijd met mijn Nikon met 50-500 mm Sigma hoef rond te zeulen, vooral voor de langere wandelingen is dat toch wel zwaar (en daarnaast is de 50-500 Sigma niet echt lichtsterk). Daarom een Sony RX10 IV erbij gekocht, max zoom 600 mm. Ik vroeg me af wat jij voor lens gebruikt op je Nikon, je hebt vaak zo’n mooie beelden van dichtbij.

  Binnenkort ga ik twee keer “logeren bij de boswachter”, dus een camping op een natuurterrein. Een weekje bij Kootwijk en een weekje bij Oude Willem (Drents-Friese wald).
  Ik hoop daar ook wat mooie opnames te kunnen maken, misschien zijn het voor jou ook wel bekende plekken.

  Hopelijk zijn er wat wild hutten zodat ik daar kans maak om wat wilde zwijnen of herten vast te leggen.

  Ik blijf je in ieder geval volgen, veel succes met je vlogs en natuurlijk in de natuur. Wie weet komen we elkaar eens tegen.

  Vriendelijke groeten
  Pedro

  1. Hoi Pedro,

   dank je wel voor je leuke reactie en tof dat je mijn vlogs volgt! En ook leuk om te lezen dat je er zelf ook actief mee bezig bent om vogels en wild te fotograferen en filmen. Het is een heerlijke manier om er lekker op uit te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Voor het vastleggen van vogels en wild gebruik ik mijn Nikon P1000. Door de 125x optische zoom (3000 mm) kan ik dieren en vogels echt heel dichtbij halen. Wel een klein detail is dat de sensor niet heel groot is (kleiner dan jouw Sony) dus bij weinig licht kan het wel mindere kwaliteit worden.

   Wel een mooi vooruitzicht trouwens die dagen bij de boswachter logeren. Het zijn schitterende gebieden waar je heen gaat, hopelijk ga je veel moois zien. Alvast heel veel plezier en succes met spotten!

   Groetjes, Youri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *