Ga naar de inhoud

Terror dieren en Terror natuur

Wie in 2015 het nieuws over wilde dieren in Nederland heeft gevolgd zal ongetwijfeld het hoogtepunt van de Wolf in Nederland gezien hebben. Die wolf was nieuw, uniek! Voor het eerst in meer dan 100 jaar liep er een wolf in Nederland en we waren er niet eens bang voor! Nee, we zijn in 2015 bang voor hele andere dieren, de dieren die in het nieuws kwamen als Terror dieren!

agressieve buizerd
Pas op! Terror-buizerd! (Foto Omroep Friesland)

Terror-Dieren

De Terror-Oehoe

Het begon dit jaar in Purmerend. Een Oehoe viel voorbijgangers aan (Nos over de Terror Oehoe). De uil belaagde onschuldige voorbijgangers, vloog van achteren op ze af en zette vervolgens zijn klauwen in de hoofden van zijn slachtoffers. Opeens was Purmerend wereldnieuws in Nederland en kwamen journalisten van heinden en verre om deze gevederde demoon op te zoeken. De Terror-Oehoe was geboren!

De Terror-Buizerd

Vervolgens kwam in het voorjaar de eerste melding van Terror-Buizerds! Hardlopers, fietsers, wandelaars alles moest het ontgelden! En op eens doken ze  overal in het land op! Type op Google voor de grap maar eens Terror-buizerd in en de verhalen uit het hele land vliegen je om de oren (Google Terror Buizerd). Iedere streek lijkt wel zijn eigen Terror-buizerd te hebben. Mensen gingen met een paraplu op lopen om maar te ontkomen aan de vlijmscherpe klauwen en snavel van de Terror-buizerds.

De Terror-Vos

En vandaag is er  een nieuwe telg in de Terror-dieren familie. De Terror-Vos! In Zeist loopt er een vos rond die het gemunt heeft dieren van een kinderboerderij en hier al vele slachtoffers gemaakt heeft onder de konijnen (Bericht RTV Utrecht). Ik ben erg benieuwd wat we de komende weken allemaal gaan horen van de Terror-Vos!

Wat voor Terror-dieren gaan er nog komen?

Met al die Terror-Dieren wordt het er niet leuker op om naar buiten te gaan! Stel je voor, loop je lekker door het bos, komt er opeens een Terror-Eekhoorn uit de bosjes gestoven die het op je lunch voorzien heeft. Of nu de bronst-tijd van de Reeen begonnen is, rij je met je auto over een bos-weg, heb je opeens een Terror-Ree op je motorkap! Om nog maar te zwijgen over de Terror-Sperwer die steeds de score van je tuinvogeltelling om zeep helpt door alle tuinvogels weg te jagen. En laten we alsjeblieft even niet de Terror-reiger vergeten die je tuinvijver leeg vist, de Terror-Mus die je kruimels op het terras op eet en de Terror-Mol die een molshoop in je gazon maakt. En laten we ons vooral zorgen gaan maken als de eerste Terror-Wolf zich in Nederland vestigd……

Terror-Konijn
Is dit kwaad-kijkende konijn het volgende Terror-Dier? (Foto Annemarijn Koedam)

Toch niet zo Terror?

Al die berichten over Terror-dieren, je zou er bijna in gaan geloven. Maar even terug naar die Terror-dieren. De Oehoe bleek uiteindelijk, toen deze gevangen was, een knuffel-oehoe. De Terror-buizerd is niks nieuws, dat gebeurt jaarlijks omdat ze  hun nest verdedigen en dat vossen gek zijn op kinderboerderijen is ook niks nieuws. Maar door dieren opeens het predikaat Terror te geven is het wel opeens interessant voor in het nieuws. Toegeveven, terror klinkt best heftig. Maar door ieder wild dier wat ook maar een keer in de buurt van mensen komt meteen het predikaat Terror te geven worden we alleen maar bang voor wilde dieren en de natuur.

Dus, laten we alsjeblieft ophouden met dieren het predikaat terror te geven. De Nederlandse natuur is niet eng, de dieren die hier leven zijn dit ook niet. Er is hier geen Terror-Natuur, die maken wij er alleen maar van. Lieve mensen in Nederland, Terror-natuur en Terror-dieren bestaan niet. Wij, en vooral de media, gaan het terror-dieren noemen omdat dat spannend is en een hoge nieuwswaarde heeft. Maar tegelijkertijd creeert het een angst voor dieren en de natuur die niet terecht is. Dieren worden niet wakker met de gedachte om vandaag eens lekker “terror” te doen. Wij geven ze enkel dat label.

Notitie aan de lezer:

Ik wil niks te kort doen aan de ervaringen van mensen die aangevallen zijn door de Oehoe of door een Buizerd. Ik zou niet graag in uw schoenen hebben gestaan. En eigenaren van de kinderboerderij, ik heb zelf ook een konijn gehad, ik had er niet aan moeten denken die dood te vinden door het toedoen van een vos, laat staan een heel hok vol dode dieren. Sterkte.

 

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *